Breigorilla's...?

De Breigorilla's bestaan uit de kunstenaressen Veronique de Jong en Aniek Schiepers. Zij studeerden allebei af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Aniek is van oorsprong sieraad- en productvormgever en Veronique autonoom kunstenaar en grafisch vormgever. Naast hun eigen individuele beroepspraktijken, werken ze sinds begin dit jaar samen als Breigorilla's. In Sittard hebben zij voor het project 'Alles Cultuur' breiguerrilla's uitgevoerd, voor o.a. Het Domein, de Stadsschouwburg en het Laagland Theater. Breiguerrilla's zijn site specific kunstwerken gemaakt van bestaand en zelfgemaakt brei- en haakwerk, die in de openbare ruimte worden opgehangen. De locatie vormt daarbij altijd het uitgangspunt voor het kunstwerk.

Naast breiguerrilla's, geven Aniek en Veronique ook diverse workshops voor alle leeftijden. Zo hebben ze tijdens de Kunstdagen Wittem een feestboom gemaakt met 200 kinderen, waarbij van oude sokken en washandjes fantasievolle beestjes gecreëerd werden. Daarnaast hebben zij deelgenomen aan diverse kunstprojecten en festivals.


Zie voor meer informatie:
www.veroniquedejong.nl en www.aniekschiepers.nlLaatste nieuws:
Publicaties:


veronique de jong & aniek schiepers
veronique de jong & aniek schiepers veronique de jong & aniek schiepers & breigorilla's veronique de jong & aniek schiepers veronique de jong & aniek schiepers